©EDSA | Nanjing Medical Center | Buildings and Lake

Projects

©EDSA | Nanjing Medical Center | Aerial View

Overview

Harmonizing with the existing lake and natural surrounds, the topography informs the site design creating healing gardens, convalescent trails, private areas and an amphitheater. Encouraging patients and visitors to interact with nature, the ‘healing wave’ concept provides for therapeutic value with a browsing experience flow and barrier-free design that prioritizes visual and physical accessibility to the landscape for sensory stimulation.

©EDSA | Nanjing Medical Center | Gardens and Path

Energy saving and sustainability elements such as rainwater harvesting, solar and wind orientation and an ecological water management plan support a green, institutional community that offers stress-free rehabilitation and functional social spaces for patients and healthcare workers.

EDSA created a healing landscape that accounts for building locations, land use, site circulation and landscape aesthetics. The rehabilitative project design supports mountain and river systems as well as relying on wind, sunlight and environmental resources for ecological benefit.

  • ©EDSA | Nanjing Medical Center | Red Trees and Park
  • ©EDSA | Nanjing Medical Center | Side of Building View
  • ©EDSA | Nanjing Medical Center | Under Canopy Pathway
  • ©EDSA | Nanjing Medical Center | Side of Building and Red Trees
  • ©EDSA | Nanjing Medical Center | Cherry Blossoms
Open
Open

Project Details

    • Location Nanjing, China
    • Client Taikang Group
    • Scope Conceptual
      Detailed Design
      Construction Documents Review
    • Scale 24 Acres